Body Shaping в TopFit Люлин

Всеки вторник и четвъртък от 20:30 ч. ще се провеждат групови занимания по Body Shaping с треньор Бертина Владимирова!

Бертина е дипломиран инструктор по аеробика. Занимава се професионално с преподаване на комбинирана гимнастика и степ аеробика от 4 години.

В тренировките по Body Shaping се играе от умерено до по-бързо темпо, като се акцентира върху дадена мускулна група и цялостно тонизиране на тялото. Смесват се няколко типа натоварване и хореография. По време на упражненията се използват степ платформи , ластици, топки, гири и въжета за допълнително оформяне на определена зона в тялото.

Body shaping е съвкупност от различни упражнения по определена методика. Тренира се от умерено до по-бързо темпо, като според целите се акцентира върху дадена мускулна група или цялостно тонизиране на тялото.

За Body shaping е характерно смесването на няколко типа натоварване и хореография, което позволява да се работи разнообразно и нестандартно.

В часовете се играе и със степ платформи, като в зависимост от стила и насочеността на всеки час, степът може да се използва както за упражнения и комбинации, така и като помощна платформа при изпълнението на статично натоварване. Освен степ платформи, се използват ластици, топки, гири и въжета за допълнително оформяне на определена зона в тялото, нестандартно натоварване и изграждане на правилни пропорции и красив силует.

Часовете включват аеробна част с елементи на Тае бо и функционален тренинг, както и специализирана работа с гири и упражнения на земя за проблемните зони при жените (корем, бедра и седалище).

Body shaping е гимнастика, която обединява много стилове. Това групово занимание комбинира многообразни упражнения - гирички, лостове, топки fit ball и ластици, упражнения за определени проблемни зони и основни мускулни групи.

Body shaping успешно може да замени натоварването във фитнес залата. Oчакваме ви!